------------------------------------------------

Vappu 2009
Murrostorstai
Reclaim the City

Vapputorstaina 30.04.2009 ihmiset kokoontuivat Reclaim the City -karnevaalia varten Narinkkatorille puoli kuuden maissa illalla. Puheita pidettiin ja musiikkia soitettiin, väkeä oli ehkä tuhannen verran.

Hieman ennen seitsemää kulkue pääsi vihdoinkin lähtemään. Se kulki Mannerheimintietä pitkin ja päätyi lopulta meren äärelle elinkeinoelämän keskuksen pääkonttorille. Matkan varrella maalipommit ja pullot lentelivät erinäisten pankkien ja muiden suuryhtiöiden ikkunoihin. Muutamia kiinniottojakin tapahtui.

EKP:llä poliisi oli jo odottelemassa kulkuetta varsin runsaslukuisena, konttorin edusta aidoilla ja poliisirivillä suojattuna.

Loppuilta menikin rakennuksen edessä, musiikki pauhasi ja ihmiset iloitsivat. Välillä tunteet kuumenivat puolin ja toisin, mutta enimmäkseen vallalla oli leppoisa vapputunnelma.

------------------------------------------------

"Miks teitä on näin paljon täällä?"
Naamioita oli monenlaisia kuin myös ihmisiä. Osa oli esiintymässä tai puhumassa, toiset pellepataljoonassa vahtimassa. Kulkueen päästyä liikkeelle oli tunnelma varsin karnevaalimainen. Ohikulkijatkin seurasivat marssia jonka kärjessä kulkivat pellet. Maalipommin lentorata jäi hieman lyhyeksi Sampo-pankilla mutta poliisin kohdalla sihti oli hieman tarkempi. Pellepataljoona toi hymyn poliisinkin huulille. Sivullisten huomio kiinnittyi ohi kulkevaan ihmismassaan jota mm. Jontti & Shaka viihdyttivät. Poliisikaan ei aivan toimettomana ollut. Kulkueen päästyä elinkeinoelämän keskusliiton pääkonttorille oli karnevaalitunnelma varsin korkealla. Poliisi valvoi yhteiskuntaa mutta myös pellepataljoona oli silmä tarkkana. "Miks toi sun ase on noin käytetyn näkönen?" Pulloja sekä tölkkejä lenteli ja kiinniottoja tapahtui. Pamputkin olivat valmiina mutta ajan myötä tilanne rauhoittui. Lopulta ihmiset suuntasivat kukin minnekin vapunviettoon.


samuli ikäheimo
back to front page